Mülhem Kayseri Mutfağı Yaz'a Hazır

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Kalesi'nde yapımı süren 'Mülhem Kayseri Mutfağı' projesinde incelemelerde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Kalesi içerisinde yapımı devam eden 'Mülhem Kayseri Mutfağı' projesini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, kentin köklü mutfak kültürünü tarihi atmosferle buluşturmayı hedefliyor. İnceleme ziyaretinde Başkan Büyükkılıç'a belediye bürokratları da eşlik etti.
Projede gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi alan Büyükkılıç, Kayseri'nin çok katmanlı tarihine dikkat çekerek, Roma ve Bizans dönemlerinden günümüze ulaşan kalenin önemli bir miras olduğunu vurguladı.
Çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Büyükkılıç, projenin yaz sezonuna yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, 'Amacımız, hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi yöresel lezzetlerle buluşturan kaliteli ve konforlu bir hizmet sunmak' dedi.
KAYTUR tarafından işletilecek olan 'Mülhem Kayseri Mutfağı' projesi, Kayseri'nin geleneksel yemeklerini modern sunumlarla ziyaretçilere ulaştıracak. Aynı zamanda bir mutfak sanatları merkezi olarak planlanan tesisin, gastronomi alanında önemli bir cazibe merkezi olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme