MHP Kayseri il başkanı'ndan zafer partisi'ne sert uyarı
MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın, Zafer Partisi'nin Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı'nın dini değerlere yönelik paylaşımına sert tepki gösterdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın, Zafer Partisi Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Selim Şahan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı dini değerlere yönelik paylaşım nedeniyle sert bir açıklama yaptı. Şahan, 'dini değerleri zedeleyici' paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı. Gözaltı işleminin ardından tepkiler hızla büyüdü ve Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın da bir açıklama yaptı.
Zafer Partisi'nin kurulduğu günden itibaren provokatif eylemler sergilediğini ifade eden Başkan Kalın, açıklamasında bu tür eylemlere artık müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Kalın, Zafer Partisi Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Selim Şahan'ın yaptığı paylaşımın, Türk milletinin kutsal değerlerine hakaret anlamı taşıdığını ve bu tür davranışların, Türk milletinin sinir uçlarıyla oynamak anlamına geldiğini belirtti.
Başkan Kalın, yaptığı açıklamada, 'Ümit Özdağ gibi bir kişinin kurmuş olduğu sözde partinin Kayseri Gençlik Kolları Başkanı tarafından yapılan bu paylaşım kabul edilemez. Bu partinin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği provokasyonlara karşı artık sabrımız kalmamıştır. Türk milletinin kutsal değerlerine dil uzatanlar, inancımıza hakaret etmeyi marifet sayanlar, iyi bilsinler ki bu millet, ne dinine ne de değerlerine uzanan kirli ellere müsamaha göstermez. Fitne peşinde koşanlar, kutsallarımıza saldırarak kaos çıkartmayı umanlar, sanmasınlar ki bu millet sessiz kaldıkça unutuyor. Bizim sabrımızı sınayanlar, zamanı geldiğinde karşılarında çelikten bir irade bulacaklar.' şeklinde sert bir dil kullandı.
MHP İl Başkanı, açıklamasında ayrıca Türk milletinin değerlerinin geçmişten günümüze kadar bedeller ödenerek korunduğunu belirtti ve bu kararlılığın devam edeceğini ifade etti. Kalın, 'Türk milletinin kutsallarına dil uzatanların sonunun ne olduğu tarihin her döneminde açıkça yazılmıştır. Bizim değerlerimiz, geçmişten bugüne nice bedellerle korunmuştur ve bugün de aynı kararlılıkla savunulacaktır. Uyarıyoruz! Bu milletin inancına hakaret edenler, hassasiyetlerini hiçe sayanlar ya haddini bilecek ya da bu milletin öfkesine hesap verecek!' diyerek tepkisini dile getirdi.