Kayseri Şehir Hastanesi Sporcuları Türkiye Şampiyonu Oldu

Ankara'daki Para Atıcılık Türkiye Şampiyonası'nda Kayserili sporcular Kerem Yıldırım ve Melisa Bahar Bağ Türkiye şampiyonu oldu.

Ankara'da düzenlenen Atıcılık Federasyonu Türkiye Şampiyonası'nda Para Atıcılık kategorisinde Kayseri'yi temsil eden Kerem Yıldırım ve Melisa Bahar Bağ Türkiye şampiyonu oldu.

Kayseri Şehir Hastanesi bünyesinde yürütülen TÜBİTAK 1001 destekli P-RASP projesi kapsamında fizik tedavi gören engelli bireylerin sporla buluşturulması hedefleniyor. Proje doğrultusunda hastalar, tekerlekli sandalye basketbolu, atıcılık ve yüzme gibi branşlara yönlendirilerek lisanslı sporcu haline getiriliyor.

Başarı elde eden sporcular için Kayseri Şehir Hastanesi'nde düzenlenen programda pasta kesilerek şampiyonluk kutlandı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Özcan, projenin engelli bireyleri hayata kazandırmayı ve sporla güçlendirmeyi amaçladığını belirterek emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Havva Talay Çalış ise yaklaşık iki yıldır devam eden proje kapsamında çok sayıda sporcunun yetiştiğini ve elde edilen başarıların kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme