Kayseri Ramazan'a Işıklandı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ramazan öncesi camiler, caddeler ve tarihi yapıları titizlikle ışıklandırarak şehri huzur ve bereket ayına hazırladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının huzur ve bereketini şehre taşımak için kent genelinde kapsamlı bir ışıklandırma ve süsleme çalışması gerçekleştirdi. Başkan Memduh Büyükkılıç yönetiminde yürütülen çalışmalar kapsamında camiler, caddeler ve tarihi yapılar, Ramazan'a uygun şekilde aydınlatıldı.
Teknik Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, Bürüngüz Camii, Camikebir, Hunat Camii ve Medresesi ile Kayseri Kalesi'nin ışıklandırma bakım ve onarımlarını tamamladı. Kale surlarına yansıtılan ışıklarla Türk bayrağı ve 'Hoş geldin 11 ayın sultanı Ramazan' yazısı geceye renk kattı. Üç adet lazer projeksiyon cihazıyla yapılan gösterim, Ramazan boyunca ziyaretçileri büyüleyecek.
Şehir merkezindeki cadde ve meydanlarda da bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. İstasyon Caddesi'nden Yoğunburç Alaca Kümbet'e, Sivas Bulvarı'ndan Düvenönü'ne kadar toplamda 324 adet motifli LED figür hazır hale getirildi. Wallwasher ve LED projektörler, direk tipi aydınlatmalar ve Kale surları etrafındaki armatürlerin bakımı titizlikle tamamlandı.
Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamlı hazırlıklarla Kayseri'yi Ramazan ayına yakışır bir görünüme bürüyerek hem vatandaşlara görsel şölen sunmayı hem de huzur ayının manevi atmosferini şehre taşımayı hedefliyor.