Kayseri'de son 1 ayda aranan 587 kişi yakalandı
Kayseri'de, polis ekiplerince son 1 ayda yapılan çalışmalarda toplam 1355 yıl 6 ay 6 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 587 şahıs yakalandı. Gözaltındaki şüphelilerin 427'si işlemlerinin ardından tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlükleri ve Amirliklerine bağlı ekiplerce 1-31 Ocak tarihlerinde yapılan uygulama ve operasyonlarda, 6136, 2521 ve 5729 sayılı kanunlara muhalefet kapsamında 17 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet kurusıkı tabanca, 32 adet ruhsatsız tüfek, 590 adet fişek ile 11 adet bıçak ele geçirildi.
Hırsızlık suçlarına yönelik çalışmalarda ise 66 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı. Olaylarla bağlantılı 75 şüpheli yakalanırken, 9 şahıs tutuklandı. Suça konu toplam değeri 786 bin TL olan 3 adet oto, 3 adet çalıntı oto müzik çalar, tıbbi cihaz, muhtelif motor parçaları, bir süs köpeği, çeşitli gıda malzemeleri, bir kapı, mont ve şarjlı matkap ele geçirilerek müştekilere teslim edildi.
Kumarla mücadele kapsamında tespit edilen 3 kumar olayında 3 kişi hakkında adli, 14 şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Kumar masasında ele geçirilen 1250 TL para adli emanete alındı.
Fuhuşla mücadele çalışmaları çerçevesinde, fuhşa teşvik, aracılık ve zorlama suçlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 8 şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Ayrıca 13 ayrı olayda 30 şahsa idari işlem yapıldı.
Narkotik suçlarla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda ise 236,96 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 75,95 gram metamfetamin, 33,06 gram uyuşturucu yapımında kullanılan sıvı, 17,68 gram esrar ile 217 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Aranan şahıslara yönelik uygulamalarda, toplam 1355 yıl 6 ay 6 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 587 şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 427'si tutuklanırken, para cezası nedeniyle yakalanan ve ödemesini yapan 160 şahıs serbest bırakıldı. İfadeye yönelik aranması bulunan 907 şahıs yakalanırken, bunlardan 9'u tutuklandı. Ayrıca yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olan 173 şahsa tebligat düzenlendi.