Kayseri'de 'Anadolu yelken ligi 3'üncü ayak' Start aldı
Kayseri'de Kocasinan Kuşçu Marina'da düzenlenen 'Anadolu Yelken Ligi 3'üncü Ayak Kayseri Optimist Yelken Yarışları', Vali Gökmen Çiçek, Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın katılımıyla başladı.
Kayseri, su sporlarının heyecanını bir kez daha yaşadı. Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen 'Anadolu Yelken Ligi 3'üncü Ayak Kayseri Optimist Yelken Yarışları', Kocasinan Kuşçu Marina'da gerçekleştirildi. Yarışların startını Vali Gökmen Çiçek, Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç verdi.
Etkinliğe kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da katılarak sporcuları destekledi. Organizasyonda, optimist sınıfındaki genç sporcular hünerlerini sergileyerek kıyasıya bir yarışa imza attı. Yarışlar boyunca deniz üzerinde rekabetin yanı sıra, izleyiciler için renkli görüntüler de oluştu.
Vali Gökmen Çiçek, yarışların önemine dikkat çekerek, 'Gençlerimizin sporla buluşması ve denizle tanışması için böyle organizasyonlar büyük önem taşıyor. Kayseri olarak spora ve sporcuya verdiğimiz destekle, geleceğin yelkencilerini yetiştirmeye devam edeceğiz' dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, 'Kayseri artık su sporlarıyla da adından söz ettiriyor. Bu tür organizasyonlar, hem şehrimizin tanıtımına hem de spor kültürünün gelişmesine katkı sağlıyor' ifadelerini kullandı.
Yarışlar, gün boyu devam edecek ve dereceye giren sporcular ödüllerini alacak. Organizasyonun, Türkiye genelinde yelkencilik faaliyetlerine örnek teşkil etmesi ve gençlerin spora olan ilgisini artırması bekleniyor.