CHP'li Feyzullah Keskin'den Bakan Şimşek'e sert tepki

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hal esnafı ve sanayicilere yönelik açıklamalarını eleştirerek, 'Esnaf ve üreticilere hakaret edilemez' dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Tepki Gösterdi: 'Hal Esnafı ve Sanayiciler Hedef Gösterilemez'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hal esnafı ve organize sanayi işletmelerini hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Keskin, söz konusu açıklamaları 'üzüntüyle karşıladığını' belirterek, hal esnafı ve sanayicilerin zor ekonomik koşullara rağmen üretimden ve istihdamdan taviz vermediğini vurguladı.

Keskin, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: 'Sayın Bakan Mehmet Şimşek'in hal esnafını ve organize sanayisini hedef alan açıklamalarını üzüntüyle karşıladım. Yaşam mücadelesini herkes uykudayken, sabahın erken saatlerinde geçim için veren hal esnafını; bütün olumsuzluklara rağmen üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışan sanayicilerimizi baskı, tehditkar söylemleriyle suçlamak ve gözdağı vermek kabul edilemez.'

CHP'li Keskin, ekonomik kriz nedeniyle ayakta kalmaya çalışan esnaf ve üreticilerin büyük bir haksızlığa uğradığını ifade etti. 'Kredilere ulaşamayan, sattığı malın yerine yenisini koyamayan, pazar sorunları yaşayan ve her ay giderleri katlanarak artan sanayicilerimiz; buna rağmen işçi çıkarmamak için kazancından feragat eden, ülke ekonomisine katkı sunan fedakr insanlardır. Bu insanları 'vergi kaçırıyormuş' gibi rencide etmeye kimsenin hakkı yoktur,' dedi.

Bakan Şimşek'in açıklamalarını sert bir şekilde eleştiren Keskin, 'Sayın Bakan istiyorsa herkesin gelirine doğrudan ortak olsun, cirolarına el koysun. Ama bu ülkenin üreticisine, esnafına hakaret edemez. Hal ve sanayi esnafımızın, bu söylemler karşısında hakaret davaları açmaları gerektiğini düşünüyorum,' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme