Büyükşehir'den 28 milyon TL'lik LED aydınlatma yatırımı
KCETAŞ'ın yürüttüğü projeyle eski tip aydınlatmalar modern LED armatürlerle yenileniyor. 2025'te 11 bin 200 armatür dönüşümü hedeflenirken, çalışmalar enerji tasarrufu ve çevre dostu altyapı için sürüyor.
Büyükşehir'den 28 Milyon TL'lik LED Dönüşümü Yatırımı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan LED dönüşüm projesi, şehrin enerji altyapısını modernleştirme çalışmalarına hız kazandırıyor. Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. (KCETAŞ) tarafından yürütülen proje kapsamında, toplam 28 milyon TL'lik yatırımla sokak ve cadde aydınlatmaları modern LED armatürlerle yenileniyor. Bu dönüşümle enerji tüketiminin azaltılması ve çevre dostu bir şehir yapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda ekonomik ömrünü tamamlayan eski tip sodyum buharlı armatürler, yüksek verimliliğe sahip LED armatürlerle değiştiriliyor. Böylece hem enerji tasarrufu sağlanacak hem de ışık kirliliği azaltılarak çevreye duyarlı bir aydınlatma sistemi oluşturulacak.
2025'te 11 Bin 200 LED Armatür Değişimi Hedefi
TEDAŞ'ın belirlediği hedef doğrultusunda 2025 yılı içinde 11 bin 200 adet LED armatür değişiminin yapılması planlanıyor. Kasım ayı itibarıyla 4 bin armatürün montajı tamamlandı, yıl sonuna kadar ise toplam 5 bin yeni LED armatürün daha kurulması öngörülüyor.
Proje kapsamında LED dönüşümü öncelikli olarak Kocasinan Bulvarı, Osman Kavuncu Bulvarı, Mehmet Özhaseki Bulvarı, İstasyon Caddesi ve Sivas Caddesi gibi şehrin yoğun kullanılan ana arterlerinde gerçekleştiriliyor. Bu bölgelerdeki çalışmalar tamamlandığında hem enerji verimliliği artırılacak hem de şehir aydınlatması daha modern bir görünüme kavuşacak.
Kayseri İçin Sürdürülebilir Bir Yatırım
KCETAŞ tarafından hayata geçirilen 28 milyon TL'lik bu yatırım, Kayseri'nin enerji altyapısını güçlendirmenin yanı sıra şehrin sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlayacak. Uzun ömürlü ve düşük tüketimli LED armatürler sayesinde uzun vadede önemli ölçüde maliyet avantajı elde edilmesi bekleniyor.
Kayseri'de aydınlatma dönüşüm çalışmalarının Aralık ayı sonuna kadar tamamlanması planlanırken, KCETAŞ şehir genelinde daha aydınlık, modern ve çevre dostu bir altyapı için çalışmalarını sürdürüyor.