Bağlamış: Kayseri'yi hayvancılıkta merkez yapacağız

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, modern Canlı Hayvan Borsası ile güvenli ve şeffaf ticaret ortamı oluşturduklarını söyledi.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri, bölge hayvancılığına katkı sağlamaya devam ediyor. 50 milyon TL yatırım bedeliyle 30 bin metrekare alan üzerine kurulan tesis, modern altyapısı ve teknik donanımıyla dikkat çekiyor.

20 bin metrekare kapalı ve 10 bin metrekare açık alan kapasitesine sahip olan pazarda günlük bin 500 küçükbaş ve 1000 büyükbaş hayvan satış kapasitesi bulunuyor. Tesiste karantina padokları, dezenfeksiyon tünelleri, dijital kantarlar, ultrason cihazı ve tüm işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü sistemler yer alıyor. Ayrıca sosyal tesisler, misafirhane ve hijyen odaklı çevre düzenlemeleri de üretici ve alıcıya güvenli ticaret imkanı sunuyor.

Her hafta çarşamba günü hizmet veren pazarda üreticiler ürünlerini değerinde satarken, alıcılar da kontrollü ve şeffaf bir ortamda alışveriş yapabiliyor.

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, tesisin yalnızca Kayseri'ye değil İç Anadolu'ya hizmet verdiğini belirterek, hayvancılık sektörünü daha modern ve kurumsal bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini, Kayseri'yi hayvancılıkta bölgesel merkez haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme