Altun: 19 mayıs, direnişin ve uyanışın simgesi

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, 19 Mayıs'ın milletin inançla başlattığı direnişin ortak iradeye dönüştüğü gün olduğunu belirterek, gençlere adil bir gelecek sunulması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin yeniden şahlanışını simgeleyen tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Altun, 19 Mayıs’ın yalnızca bir askeri hareket değil, aynı zamanda adalet, ahlak ve ortak akıl temelinde yükselen bir toplumsal bilinçlenmenin miladı olduğunu belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının, milletin kendi kaderine sahip çıktığı büyük bir uyanışı başlattığını dile getiren Altun, bu tarihi adımın bir şahsın değil, ortak vicdanın ve milli birliğin harekete geçişi olduğunu ifade etti.

“19 Mayıs, Hürriyet Arzusunun Ortak Sorumluluğa Dönüştüğü Eşik Noktasıdır”

Altun açıklamasında, 19 Mayıs’ın karanlığa karşı inanç ve kararlılıkla yakılan bir umut ışığı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“19 Mayıs, topyekûn bir milletin, inancı ve kararlılığıyla karanlığa karşı ışık aradığı gündür. Bu adım yalnızca bir şahsın değil, ortak vicdanın ve milli birliğin harekete geçmesidir. Bugün bu ruh, adalet arayışımızda, ekonomik bağımsızlık mücadelemizde ve gençliğe duyduğumuz sorumlulukta karşılık bulmalıdır.”

“Gençliğe Verilecek En Büyük Destek, Onlara Adil Bir Zemin Hazırlamaktır”

Türkiye'nin geleceğinin gençlerin omuzlarında yükseleceğine dikkat çeken Altun, gençlerin yalnızca yılda bir gün hatırlanacak bir topluluk değil, ülkenin istikbali olduğunu ifade etti. Gençlerin eğitim ve istihdamda karşılık bulamadığını, liyakat yerine kayırmacılıkla karşılaştığını belirten Altun, bu tabloyu değiştirme sorumluluğunun siyaset kurumunda olduğunu söyledi:

 

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme