DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20775472,80%
Kayseri
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Akşener Meclis’te gündeme getirdi: EYT

Akşener Meclis’te gündeme getirdi: EYT

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında Türkiye’nin gündeminde olan Ermeni soykırımı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Barış Pınarı Harekatı, memur zamları, EYT sorunu ve ekonomik gelişmeler hakkında açıklama yaptı. Akşener’in EYT sorunu hakkında yaptığı açıklamalar sonrasında dikkatler EYT konusunda atılacak adımlara çevrildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:10
Akşener Meclis’te gündeme getirdi: EYT
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis’te İYİ Parti grup toplantısında açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın coşkuyla sokak ve meydanlarda kutlandığını belirterek, “Manevi değerlerimize saldırmak Cumhuriyetçilik değildir. Cumhuriyete saldırmak da maneviyatçılık olamaz. Manevi değerlerimiz de Cumhuriyetimiz de bizi biz yapan ortak değerlerimizdir. Yeniden 'biz' olabilmenin yolu ortak değerlerimizde buluşabilmek, farklılıklarımıza da saygı göstermektir.” İfadelerini kullandı.

İŞİN CİDDİYETİ KAÇTI

Ermeni soykırımı iddiaları hakkında ise Akşener, “Bugüne kadar Türk devletinin de eli boş durmaz, tarih cahili bu lobilere karşı hakkını hukukunu savunacak ilişkileri devreye sokardı. O başkentlerde Türkiye'nin dostları vardı. Ne oldu? Kalmadı. Çünkü muhatap olacakları bir devlet aklı kalmadı. Tek bir adamla muhataplar. O yüzden de işin ciddiyeti kaçtı.” dedi.

BARIŞ PINARI AKŞENER’İ ENDİŞELENDİRDİ

Barış Pınarı Harekatı hakkında endişe duyduklarını açıklayan Akşener, “480 kilometre uzunlukta, 30 kilometre derinlikte bir alanı güvenli bölgeye dönüştürmek amacıyla başlayan harekat, yeni bir vizyonsuzlukla yarım kaldı. 'Umarım sahada kazandığımızı masada kaybetmeyiz.' uyarısını yapmıştım. Bugünkü tabloya baktığımızda görüyoruz ki 480 kilometrelik hedefin sadece 120 kilometresinde varız. Sınırımızın dörtte üçü hala tehdit altında olmasına rağmen iktidar bunu bir başarı gibi sunuyor.

Rusya önümüze dikildi. Şam yönetimi bölgenin büyük bir kısmında kontrolü ele geçirdi. Amerika, maaşlı teröristlerini alıp geriye çekildi. Peki iktidardakiler ne yapıyor? Dostum Trump'ın mektubunu, tweetlerini, Amerikan senatörlerinin tehditlerini yutup, 'Kaç milyon Suriyeliye, daha kaç milyar dolar harcayıp ev yaparız?' diye müteahhitlerle hesap kitap yapıyorlar. Esad kazandı, Putin kazandı, İran kazandı, Trump kara geçti. Kaybedense, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan. Hal böyle olunca, bugüne kadar sopa gibi gösterilip çekilen bazı tasarılar, birer ikişer ülke parlamentolarından geçmeye başladı. Çünkü Türkiye'yi güçsüz görüyorlar. Siz iktidardakilerin öyle iç siyasette atıp tuttuklarına bakmayın, uluslararası alanda dut yemiş bülbüle dönüyorlar. Bu gelgitleri gören batı ülkeleri de 100 yıl önceki Ermeni tehciri üzerinden Türkiye'yi iyice sıkıştırmak için adımlar atıyor.

Binlerce yıllık geleneğiyle vücut bulan devleti çiftlik sanıyorlar. Devlet yönetmiyor; damatla, kayınbiraderle, gelinle, görümceyle evcilik oynuyorlar. Bu böyle gitmez. Türkiye bu yükü, bu ciddiyetsizliği, bu iş bilmezliği daha fazla taşıyamaz.” diye konuştu.

https://www.kamupersoneli.net/

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.