DOLAR 32,3154 0.19%
EURO 35,1547 0.06%
ALTIN 2.295,350,80
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

AK Parti anayasa taslağında sona yaklaştı

AK Parti’nin anayasa taslağında sona yaklaşılıyor. Anayasa Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Atar, anayasa taslağının detaylarını anlattı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 02:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taslağın detaylarını yeni Anayasa Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Atar, Hürriyet Gazetesi’nden Abdulkadir Selvi’ye anlattı. Çalışmada, Bakanların Meclis’e giderek milletvekillerinin sorularına sözlü yanıt vermesi de öngörülüyor. Çalışmaya göre, Anayasa Mahkemesi üyelerinin belirlenmesinde Meclis’e ağırlık verilecek. Üyeler Meclis ve “Başkan” tarafından seçilip atanabilecek.

Prof. Dr. Atar, yeni anayasada hükümet sisteminin adının açıkça ‘başkanlık sistemi’ olarak düzenlendiğini söyledi. En dikkat çekici alanlardan biri de seçmenlere kanun teklifi verebilme yetkisi. Taslağa göre, vatandaşlar belli sayıda imzayla hem kanun hem de anayasa değişikliği teklifi verebilecek.

Taslağın nihai değerlendirmeye göre, 120-130 madde arası olması bekleniyor. Taslağa son şekli ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi planlaması ile verilecek.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.