DOLAR 32,6557 0.45%
EURO 35,1121 0.25%
ALTIN 2.507,510,95
BITCOIN 20149810,06%
Kayseri
21°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Ahilik Haftasının başlaması nedeniyle, Kayseri Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır ve beraberindeki meslek odaları başkanları, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret etti. Vali Çiçek daha sonra Ahilik Haftası etkinliğine katıldı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzenlenen etkinliğe Vali Çiçek ‘in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, Oda Başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

Etkinlikte konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Ahilik ve onun uhdesinde barındırdığı dürüstlük değerleri gerek Türk kültürünün gerekse İslam dinimizin özünde var olan ilkelerin birleşimidir. Bir nevi birbirini tamamlayan bir arada anlamı tam olan erdemler bütünüdür. Selçuklu ve Osmanlı Devletleri dönemlerinde bir tür meslek örgütlenmesi gibi faaliyet gösterse de esasen Ahilik ekonomik üretim ve satış alanlarında çalışan bireylerin ahlaki yönden de sahip olmaları gereken değerleri ortaya koyan prensipleri belirlemiştir. Bu yönüyle çalışma yaşamını iyi insan olma meziyetlerini esas alarak düzenlemiştir. Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyeleriyle Ahi Evran tarafından kurulan Ahilik örgütlenmesi Alevi-Bektaşi Müslüman Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi alanlarında rehberi olmuştur. İçinde bulunduğumuz zamanlar bu tür değerlerimize belki de en çok sahip çıkmamız gereken dönemlerdir. Milletçe erdemlerimize sahip çıkmak ecdadımızdan aldığımız miras, geleceğimiz olan nesillere ise mükellefi olduğumuz tarihsel bir borçtur” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Ahi Evran’ın öğretileriyle yetişen, esnaf olmanın şiarını bilen Kayserimizin kıymetli esnaflarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bir ticaret şehri olan Kayseri’nin en önemli unsurlarından olan esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum” dedi

Konuşmaların ardından, Vali Çiçek tarafından yılın ahisi seçilen Mustafa Öner’e ödülü takdim edildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.