DOLAR 32,4876 -0.19%
EURO 34,7565 -0.33%
ALTIN 2.421,29-0,35
BITCOIN 21679320,69%
Kayseri
29°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Adıyaman Belediye Meclisi ‘Barış Pınarı Harekatı’ İçin Olağanüstü Toplandı

Adıyaman Belediye Meclisi ‘Barış Pınarı Harekatı’ İçin Olağanüstü Toplandı

İKTİDAR VE MUHALEFET ÜYELERİNDEN HAREKÂTA TAM DESTEK Adıyaman Belediyesi Meclisi ‘Barış Pınarı Harekâtı’ dolayısıyla olağanüstü toplanarak, harekâta tam destek verdiğini açıkladı. Ayrıca Meclis Üyeleri, olağanüstü toplantının oturum ücretini ‘Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit düşen Çelikhanlı Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik’in ailesine bağışlama kararı aldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 02:42
Adıyaman Belediye Meclisi ‘Barış Pınarı Harekatı’ İçin Olağanüstü Toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İKTİDAR VE MUHALEFET ÜYELERİNDEN HAREKÂTA TAM DESTEK

 

Adıyaman Belediyesi Meclisi ‘Barış Pınarı Harekâtı’ dolayısıyla olağanüstü toplanarak, harekâta tam destek verdiğini açıkladı. Ayrıca Meclis Üyeleri, olağanüstü toplantının oturum ücretini ‘Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit düşen Çelikhanlı Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik’in ailesine bağışlama kararı aldı.

Adıyaman Belediyesi Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Kuzey’inde gerçekleştirdiği ‘Barış Pınarı Harekâtı’ dolayısıyla olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan iktidar ve muhalefet mensubu meclis üyeleri, operasyona tam destek verdiğini açıkladı.

Belediye Meclisi adına yapılan açıklamada: “Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güven vadetmektedir.

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek, Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inancımız tamdır. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin bu harekât ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Bu çerçevede Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki; gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak, bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inandığımızı bir kez daha belirtiyor ve fedakâr askerimize muvaffakiyetler diliyoruz” denildi.

Ayrıca, meclis üyeleri tarafından yapılan öneri ile olağanüstü toplantının oturum ücretinin ‘Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit düşen Çelikhanlı Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik’in ailesine bağışlamasına karar verildi.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.