DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Kayseri
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Adalet Bakanlığı İnfaz Yasası Taslağında Sona Gelindi

Adalet Bakanlığı İnfaz Yasası Taslağında Sona Gelindi

Adalet Bakanlığı da Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda bazı değişikliklerin öngörüldüğü taslak çalışmalarında sona gelindiği ifade edildi. Yasa taslağı hakkında 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir açıklama yapacağı belirtiliyor.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:44
Adalet Bakanlığı İnfaz Yasası Taslağında Sona Gelindi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanlığı, Yargı Reformu Strateji belgesine ilişkin yürüttüğü çalışmada sona geldi. Yargıda reform niteliğinde birçok değişiklik öngören belgeye ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Yargı reformu strateji belgemizi kamuoyuyla paylaşma aşamasına gelmiş bulunmaktayız.

Türkiye Gazetesinden Ebru Karatosun'un aktardıklarına göre belge, adalete güvenin artmasında bir milat olacak” demişti. 65 hedef ve 257 faaliyetten oluşan stratejide, yargılamaların hızlandırılmasının yanı sıra toplumsal bazı sıkıntıların önüne geçilmesi de hedefleniyor. Strateji belgesinde, 65 yaş ve üzeri kişiler için alternatif ceza sistemi üzerinde durulduğu öğrenildi. Ağır hapis cezası öngören suçlar haricinde bu kişilerin ev hapsi ya da kamuda çalıştırılması söz konusu olabilecek.

Öte yandan, MHP'nin TBMM'ye sunduğu af teklifi Adalet Komisyonu'nda görüşülmeyi beklerken, ayrıca Adalet Bakanlığı da Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda bir dizi değişiklik öngören taslak çalışmalarının sonuna geldi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimlerinin ardından bir açıklama yapacağı ifade ediliyor.

KamuPersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.