• Haberler
  • Güncel
  • Adalet Bakanı Tunç: Bir yıl ceza alan 18 gün cezaevinde kalacak

Adalet Bakanı Tunç: Bir yıl ceza alan 18 gün cezaevinde kalacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlikte yeni düzenlemeyle, bir yıl ceza alanların en az 18 gün cezaevinde kalacağını belirterek, cezasızlık algısının kırılacağını söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 10. Yargı Paketi kapsamında denetimli serbestlik sisteminde yapılan yeni düzenlemeleri açıkladı. Tunç, getirilen değişikliklerle cezasızlık algısının sona erdirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Yeni düzenlemeye göre, bir yıl hapis cezası alanlar en az 18 gün, iki yıl ceza alanlar ise en az 36 gün cezaevinde kalacak. Mahkûmların koşullu salıverilme tarihine kadar olan sürenin en az onda birini cezaevinde geçirme zorunluluğu getirildi.

Bakan Tunç, denetimli serbestlik sisteminin güçlendirileceğini belirterek, “Denetimli serbestlik görevlilerimiz gece gündüz toplumun her kesimine dokunmaya çalışıyor. Bu yapıyı kararlılıkla güçlendiriyoruz” dedi.

Ayrıca Tunç, cezanın sadece geçmişin bedeli olmadığını, aynı zamanda topluma kazandırılmaya açılan bir kapı olduğunu ifade etti: “Cezayı sadece geçmişin bedeli değil, aynı zamanda geleceğe açılan bir kapı olarak görüyoruz.”

 

Haber Yeni Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme