DOLAR 32,3154 0.19%
EURO 35,1547 0.06%
ALTIN 2.295,350,80
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
ABD Ukrayna’yı suçladı

ABD Ukrayna’yı suçladı

ABONE OL
Mayıs 27, 2023 10:29
ABD Ukrayna’yı suçladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kremlin’e yönelik 3 Mayıs tarihinde düzenlenen dron saldırısının Ukrayna tarafından Rusya’daki gizli operasyonlarının parçası olarak düzenlenmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

ABD istihbaratının, 3 Mayıs’ta Kremlin’e yönelik dron saldırısının Ukrayna tarafından Rusya’daki gizli operasyonlarının parçası olarak düzenlenmiş olabileceğini tahmin ediyor.

Kremlin’e yönelik 3 Mayıs’ta düzenlenen başarısız dron saldırısının kimin tarafından gerçekleştirildiği halen tartışılıyor.

New York Times gazetesine konuşan Amerikalı yetkililer, ABD istihbaratının saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğini net olarak bilmediğini ancak bunun Ukrayna ordusu veya istihbaratına bağlı bir birimin Rusya’daki gizli operasyonlarından biri olabileceğini değerlendirdiğini ileri sürdü.

Amerikan istihbarat kurumlarının başta dron saldırısının Rusya tarafından yanıltma amacıyla yapıldığını düşündüğünü belirten yetkililer, daha sonra Moskova yönetimine yönelik dinlemelerde Rus yetkililerinin saldırıya şaşırması ve kendi aralarında Ukrayna’yı sorumlu tutmasıyla birlikte bu kanaatin değiştiğini iddia etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.