DOLAR 32,4017 -0.09%
EURO 34,6517 -0.51%
ALTIN 2.391,11-1,79
BITCOIN %
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İyi Karpuz Nasıl Seçilir…

İyi Karpuz Nasıl Seçilir…

Yaz aylarının en çok sevilen meyvelerinden olan karpuzun en iyisini seçmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İ

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:02
İyi Karpuz Nasıl Seçilir…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

şte sizlere karpuzun iyisinden anlamanızı sağlayacak birkaç tavsiye…

Sıcak günlerde bedenin su ihtiyacını karşılayan karpuz aynı zamanda ferahlık veren bir meyvedir. Ancak iyi seçilmediğinde içi beyaz ve bozulmuş karpuzlarla karşılaşarak hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak ve bozulmuş karpuzlara para vermemek için bu tavsiyelere uyabilirsiniz. 

– Karpuzun üzerinde bulunan sarı lekelerin rengi ne kadar koyuysa karpuz o kadar lezzetli demektir. Bu nedenle sarı bölgeleri koyulaşan karpuzları tercih edin. 

– Karpuzdaki örümcek ağına benzer yerler, arıların karpuz çiçeklerini döllerken dokunduğu yerlere işaret eder. Bu nedenle lekenin fazla olduğu karpuzlar, daha tatlıdır ve organiktir. 

– Karpuz sapının kuru olması da karpuzun olgun olduğunun göstergelerinden biridir. Sapı sarı olan karpuzlar, yeni koparılmış demektir. 

– Karpuz seçerken en büyük ya da en ufak olanları değil, orta boy olanlarını tercih edin. 

– Uzun karpuzların sulu, yuvarlak karpuzların tatlı olduğunu unutmayın.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.