DOLAR 32,3494 -0.24%
EURO 34,6594 -0.44%
ALTIN 2.409,67-1,03
BITCOIN 20455591,32%
Kayseri
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Emeklilik İçin Yeni Formül ! Maaşlar Artacak

Emeklilik İçin Yeni Formül ! Maaşlar Artacak

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni bir gelişme meydana geldi. Emeklilik hesapları yapılırken tüm hizmetlere bakılıyor. Bunun için hizmet birleştirmesi yapılması gerekiyor. Emeklilik için yeni formül bulundu ve maaşların artacağı belirtildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 02:46
Emeklilik İçin Yeni Formül ! Maaşlar Artacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni bir gelişme meydana geldi ve emeklilik hesabı yapılırken tüm hizmetlere bakıldığı belirtildi. Bunun için hizmet birleştirmesi yapılması gerekmektedir. Kurumlar arası çalışmalar belli yöntemlerle birleştiriliyor, emekli olunacak kurum belirleniyor.

Çalışmalarının tamamı prim gününü oluşturuyor. Birleştirilen çalışmalara askerlik veya doğum borçlanmasıyla elde edilen günler de ilave edilebiliyor. 

Memurların hizmet birleştirmesi yapmaları farklı avantajlar sağlıyor. Faruk Erdem'in yazısına göre birleştirme yapıldığında 1 Ekim 2008 öncesi hizmetleriyle emekli ayliklarına esas teşkil eden derece ve kademelerini yükseltebiliyor.

Konu ile ilgili olarak Faruk Erdem Yazısında şu ifadelere yer verdi:

YENİ FORMÜL

Birden fazla kurumda çalışan kişinin hangi kurumdan emekli olacağı konusu gündeme getiriliyor. Bu noktada 2 ayrı işlem bulunuyor. 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olanlar için kural son 7 yıldaki 1261 gün olarak işletiliyor. Yani siz son 1261 gün hangi kuruma prim ödemişseniz, hizmetlerinizin birleşmesinden sonra o kurumdan emekli oluyorsunuz. 1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olanlarda ise hangi kuruma daha çok prim ödenmişse emeklilik de o kurumdan gerçekleşiyor.

Birden fazla kurumda çalışmanız varsa hizmet birleştirmesi yaparak prim sayılaruuzı tamamlayabilirsiniz. Bunun için emeklilik döneminiz gelmeden bir süre önce Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuruda bulunarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Başvururıuzun mutlaka yazılı olması gerekiyor.

MAAŞLAR ARTIYOR

Memurların hizmet birleştirmesi yapmalan onlara farklı avantajlar da sağlıyor. Memurlar hizmet birleştirmesi yaparak 1 Ekim 2008 öncesi hizmetleriyle emekli ayliklarına esas teşkil eden derece ve kademelerini yükseltebiliyor. Böylece maaşları da artıyor.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.