DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,0983 -0.16%
ALTIN 2.306,961,31
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
85 ÇEŞİT TURŞU VAR

85 ÇEŞİT TURŞU VAR

ABONE OL
Aralık 27, 2022 11:56
85 ÇEŞİT TURŞU VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Özellikle kış aylarında bolca tüketilen turşunun faydaları saymakla bitmez. Yaklaşık yarım asırdır müşterilerine şifa dağıtan turşucu Bayram Ali Aydoğan, patlıcandan keleğe, lahanadan balık ve yumurtaya kadar kurduğu turşular ‘Bunun da turşusu olur mu?’ dedirtiyor.

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan turşu, havaların soğumasıyla birlikte sofralardaki yerini almaya başladı. Özellikle yaz gıdalarından kurulan turşu, hem hastalıklara şifa hem de tam bir probiyotik kaynağı. Yaygın olarak kurulan lahana, biber, salatalık turşularının yanı sıra aklınıza gelebilecek birçok gıdanın da turşusu yapılmaya başladı.

Kayseri’de ise turşu denince akıllara Bayram Ali Aydoğan geliyor. Aydoğan’ın dükkânında yaygın olarak kurulan turşuların yanı sıra ismini ilk defa duyacağınız tam 85 çeşit turşu bulmak mümkün.

Esnaflığa tatlıcılık yaparak başlayan Bayram Ali Aydoğan, daha sonra turşucu olmaya karar vermiş. Hastalanan bir hemşerisinden devraldığı işini kendi çeşitleriyle büyüten Aydoğan, turşu tariflerini de kendisinin bulduğunu ve yaptığını anlattı. Turşunun ve suyunun çok faydalı olduğunun altını çizen Aydoğan, “İnsanın damak tadı önemli. 85 çeşit turşumuz var. Yumurta, kozalak turşusu gibi değişik turşularımız var. Ama en çok rağbet gören salatalık turşusu oluyor. Yanına da kete veriyoruz. Şu an kış mevsiminde olduğumuz için turşu suyu daha çok tüketiliyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.