Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortasında tarife uygulama esasları) kapsamında yeni dönemin başlayacağı tarih açıklandı.
Buna göre 2019 yılı Eylül ayından itibaren (2.el) ikinci el araç alacak olan vatandaşlar satıcıdan arabayı alır almaz sigortasını yaptırmak zorundadır.
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren konu hakkında açıklamada bulunan Sigortacı Barış Gümüş önceden satıcılara ait 15 günlük sigortanın kullanıldığından dolayı alıcının 15 gün içerisinde sigorta yaptırmadığı ve bu süreçte yaptığı kaza ile benzeri durumların satıcının sigortasına yansıdığını belirtti.
SORUNLAR ORTADAN KALKACAK
Ancak yapılan düzenleme ile araç alışında priminde sıkıntı yaşanan sorunların ortadan kalkacağını ifade etti.
Sigortacı Barış Gümüş yaptığı açıklamasında;
“15 Günlük sigorta trafik sigortası içindeki teminattı. Yani noter satışından sonra satıcının trafik sigortasını yeni alıcı 15 gün süre ile kullanabiliyordu.
Şu anda da kullabiliyor ama Eylül ayı itibari ile bu 15 günlük kısmı artık kullanamayacak. Yeni alıcı anında aldığı gün sigortasını kesmek zorunda kalacak.
Yasa ile bu duyurulmuş durumda. Eylül itibari ile bu uygulama başlamış olacak. Burada şöyle düşünülmüştü. Yeni alıcının mağdur olmaması için yıllardır böyle bir uygulama yapılıyordu.
İnsanlar başka illerde veya noterden çıktıklarında hemen sigortalarını yaptırmıyorlardı. Aldıkları kişinin sigortalarını kullanabiliyorlardı.
Bu alıcılar için bir avantaj ama satıcılar için bir dezavantaj oluşturmaya başlamıştı.
Dezavantajı şu satıcılar için; kendilerinin sigortaları kullanıldığı için herhangi bir kaza anında ödeme satıcı tarafındaki sigortadan yapıldığı için o kişi daha sonra araç aldığında farklı pirim artışı ile karşı karşıya kaldığı için bu sıkıntı oluşturmaya başladı.
Dolayısı ile de devlet ve hazine bunu düzenleyerek yeni bir düzenleme ile alıcıların artık sigortalarını hemen kesmesini istiyor.
Yani satıcının 15 günlük sigortasını Eylül ayından itibaren kimse kullanamayacak.” dedi.
kamupersoneli.net
EKONOMİ
2 gün önceGÜNDEM
20 gün önceASAYİŞ
29 gün önceUNCATEGORİZED
23 Eylül 2023GÜNDEM
23 Eylül 2023GÜNDEM
23 Eylül 2023YEREL HABERLER
23 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.